Welcome to Academy of Economic Studies of Moldova.

This site can help you with the topics: eLearning, videoconference, Anti plagiarism, and other elements related to the study process.

Privind utilizarea dispozitivelor mobile

În cadrul sistemelor MOODLE ASEM și videoconferinței BigBlueButton utilizarea dispozitivelor mobile depinde de compatibilitatea lor. 

În cadrul ASEM modificări în codul sursă a acestor proiecte, privind utilizarea dispozitivelor mobile NU se efectuează.

Utilizarea acestor proiecte este testată doar de la calculator cu ultimele versiuni de browsere tip Google Chrome, Mozilla Firefox, Brave Browser, Vivaldi Browser. Procesarea (lansarea) secvențelor video și audio depinde ÎN TOTALITATE de setările sistemului de operare de la client (ex. student, profesor). În cazul utilizării elementelor multimedia online calitatea funcționării acestora depinde de calitatea Internetului studentului și profesorului.

Acțiunile necesare conectării camerei web și audio (când lucrează normal și pot fi utilizate de browser) la participarea în sesiunile de videoconferințe integrate cu platforma MOODLE ASEM sunt descrise mai jos.

La începutul sesiunii online va apărea o fereastră cu întrebarea cum veți fi conectat la sesiune cu microfon sau doar căști.


Următorul pas va permite testarea audio (microfon, căști). Este un test cu ecou. Totul ce vorbiți în microfon va fi repetat ca ecou.


Dacă testul e cu succes apăsați Yes (veți putea auzi vocea dvs. în căști). Apăsați No dacă testul nu a reușit. În ultimul caz veți putea selecta sursa pentru microfon și căști/boxe.


Notă: Apăsați No dacă aveți mai mult de un microfon și BigBlueButton a făcut o alegere greșită.

Instrucțiune pentru configurarea audio în BigBlueButton (în limba engleză).


PS: Verificați dacă ați acordat permisiune browserului să utilizeze microfonul și camera

(accesați lăcata din bara de adrese a browser-ului):